top of page

Kansen zien en kansen grijpen

In mijn eerste blog schreef ik over het feit dat ik het iedereen gun om zich fijn en prettig te voelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Om jezelf prettig te voelen is het belangrijk dat je iets doet wat je energie geeft en wat je vanuit je passie doet. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om iets te doen wat energie en voldoening geeft. Sommige mensen kiezen voor een bepaald beroep omdat ze in een bepaald vakgebied goed zijn, een ander kiest een richting om dat dit ingefluisterd wordt. Zo sprak ik jaren geleden een kennis, zij gaf aan dat ze erg goed was in economie en daarom een opleiding aan de HEAO had gevolgd. Vervolgens gaf ze aan dat ze het erg jammer vond dat ze niet voor een andere opleiding had gekozen.

Ze gaf aan niet stil te hebben gestaan bij hetgeen ze wilde maar enkel naar dat waar ze goed in was.


Dit heeft mij aan het denken gezet en ben bij mezelf te raden gegaan: Wat doe ik, waarom doe ik het en waar word ik blij van. Ik ben altijd werkzaam geweest in de gezondheidszorg en heb altijd contact (gehad) met mensen (patiënten, cliënten, mantelzorgers en familie). In de ene functie had ik meer kantoor gerelateerde werkzaamheden en de andere baan juist meer persoonlijk contact. Gaandeweg ben ik erachter gekomen dat ik floreer als ik contact heb met mensen. Als ik mensen kan stimuleren, motiveren & inspireren ben ik in mijn element. Dit alles is de aanzet geweest voor Optimum Coaching. Het zou nog een aantal jaren duren omdat ik nog wat drempels moest nemen maar uiteindelijk was het moment daar en zag ik geen reden meer om het niet te doen.

I’D RATHER REGRET THE THINGS I’VE DONE, THAN REGRET THE THINGS I HAVEN’T DONE

Hoe mooi zou het zijn als je zou kijken naar zaken die je aanspreken, waar je blij van wordt, die je energie geven en dat je hier je keuzes op baseert. Ik heb de overtuiging dat als je dingen doet waar je blij van wordt en energie van krijgt, je het beste uit jezelf haalt. Dit wil niet zeggen dat de keuzes die je maakt altijd gemakkelijk zijn, je zult soms uit je comfortzone moeten stappen en jezelf moeten uitdagen maar uiteindelijk is het de inzet en de energie waard, omdat je iets doet wat je blij maakt en je energie geeft. Dit is allereerst voor jezelf heel waardevol, anderzijds is het voor je omgeving ( je werkgever, collega’s, mede organisaties) van waarde omdat jij iets doet wat je past en waar je goed in bent. Dit draagt bij om het potentieel in jezelf optimaal te benutten. Je hebt hier je hele leven profijt van…….


- Ik ben benieuwd voor welke keuzes jij staat?

- Wat maakt dat je een kans ziet en grijpt?

- Wat trekt jou over de streep?

- Wat of wie heb je hier voor nodig?


Vind je het lastig om deze vragen voor jezelf te beantwoorden, dan nodig ik je graag uit voor een gesprek en gaan we samen na hoe we deze vragen beantwoord krijgen.

Voel je vrij om contact met me op te nemen…..

Joyce Luijbregts

06-28813206
49 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Talenten

Comments


bottom of page