top of page

Talenten

Bijgewerkt op: 27 sep. 2021

Onlangs heb ik een drietal workshops mogen geven voor vrijwilligers. Tijdens deze workshops stond het thema Talenten centraal.

De reden dat ik voor dit thema heb gekozen is vanwege het feit dat dit weer de eerste fysieke bijeenkomst zou zijn, voor de vrijwilligers van StiB na een hele lange tijd (bij 1 ½ jaar) Hoe mooi is het dan om met elkaar te kijken naar de talenten die vrijwilligers hebben en welke ze inzetten tijdens het vrijwilligerswerk in contact met hulpvragers en mantelzorgers.


De vrijwilligers die deelnamen hadden variërende leeftijden van 18 jaar tot 90 jaar. Door deze leeftijd verschillen en andere vormen van levenservaring kwamen er hele mooie talenten naar voren. Waar de één eerlijkheid & geduld als talent van zichzelf zag, kwam bij een ander juist creativiteit & respect erg naar voren.


Het mooie in het contact was dat alle vrijwilligers graag van elkaar wilde weten wat ieders motivatie was om dit vrijwilligers werk te doen. Door met elkaar in gesprek te gaan over ieders talenten, werd dit steeds duidelijker. Men kreeg inzichten via elkaar en raakte geïnspireerd om zich vervolgens nog in veel meer talenten te herkennen.


Het moraal van deze blog is dat we (allemaal) juist meer uit mogen gaan van ieders talenten en dat we elkaar hier samen meer bewust van mogen maken. Hoe fijn is het om te weten dat een ander jou

waardeert vanwege bepaalde eigenschappen? Het maakt dat je een positiever gevoel over jezelf krijgt, jezelf meer waardeert en meer zelfvertrouwen krijgt. Hierdoor kun je andere keuzes maken omdat je meer overtuigd bent van jezelf.


Ben je nu nog niet overtuigd van jouw talenten of ben je hier zoekend in? Voel je vrij om contact met mij op te nemen om samen in gesprek te gaan, om zo inzicht te krijgen in jouw talenten.


Joyce Luijbregts

06-28813206

info@optimumcoaching.nl
37 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page